Danielle 407 x 600

Mijn Roefeldag-ervaring als moeder, leerkracht/directeur

Mijn kinderen (nu 21 en 18) hebben op de basisschool altijd met heel veel plezier geroefeld. Het bijzondere aan Roefelen, voor kinderen op die leeftijd, is dat ze een kijkje in de keuken krijgen van een lokaal bedrijf.

Roefelen is een leuk programma waarin kinderen vanaf groep 5 van alle basisscholen in Duiven binnen mogen kijken in 3 bedrijven op een zaterdag in juni. In groepjes van 6 kinderen ga je samen met een begeleider op pad , soms lopend maar meestal met een busje (waarvan er de hele dag een heleboel klaar staan) naar een bedrijf .

”Bij van der Valk mochten we helemaal boven in het hotel kijken ; gaaf hoor ! en we hebben geleerd om een Mojito te kunnen maken….” Benthe groep 7
*
“Ik weet nu zeker dat ik Dierenarts wil worden…” zegt Annabel groep7
*

Ik heb mee gedaan aan de Roefeldag samen met Stan, Julian, Jayden, Salome, Sameer en Kim. En we gingen naar van der Valk, de Brandweer en Intratuin. Jasmijn uit mijn klas mocht de Roefeldag openen met de Burgemeester.

“ Voor de eerste keer mocht ik mee als begeleider van een Roefelgroepje. Ik heb me nooit gerealiseerd hoe leuk het is voor kinderen om achter de schermen te mogen kijken bij allerlei verschillende bedrijven. Ze komen op plekken waar ik ook geedn weet van had. Complimenten voor de de bedrijven die er echt iets leuks van maken ! Volgend jaar ga ik weer mee! “

 Menskracht nodig voor het Roefel comité !

We zoeken enthousiaste vrijwilligers om het comité te versterken!!!

Hebben jullie ons filmpje al gezien?

Top