Toegankelijkheid

Skip to main content
Deelnemen als bedrijf
Bedrijven

In de loop der jaren is onze Roefeldag uitgegroeid tot een succesvol en gewaardeerd project. De Roefeldag biedt kinderen tal van positieve ervaringen die in hun latere beroepskeuze een stimulerende rol kunnen spelen. De oriëntatie op toekomstig werk is op deze dag voor kinderen belangrijk, maar het is ook een leerzame en vooral leuke dag!

Deelnemende bedrijven kunnen zich presenteren aan de jeugd, waardoor de naamsbekendheid van uw bedrijf wordt vergroot. Op deze dag kunt u de werkzaamheden en beroepen binnen uw bedrijf aan de kinderen laten zien, waardoor hun interesse kan worden aangewakkerd. De grote diversiteit aan bedrijven maakt deze dag voor kinderen ook heel aantrekkelijk en spannend: ze weten nooit van tevoren wat ze kunnen verwachten.
Door uw deelname levert u bovendien een bijdrage aan de maatschappij én maakt u alvast kennis met wellicht uw toekomstige werknemers!

Meld u aan als bedrijf (link)

Roefeldag praktisch

De opzet is dat kinderen een kijkje gaan nemen bij tenminste 2 en maximaal 3 bedrijven. Een groepje van maximaal 6 kinderen wordt begeleid door een volwassen vrijwilliger. Bedrijven hebben de mogelijkheid om per één of meer tijdblokken van 45 minuten kinderen in het bedrijf te ontvangen. Daarbij is het ook mogelijk meerdere groepen per tijdblok in te plannen.

De tijdsduur van één Roefelbezoek is ca. 45 minuten + 15 minuten rijtijd. Het vervoer van de kinderen vindt zoveel mogelijk per 8-personenbusjes plaats, tenzij de afstand naar een bedrijf te lopen is.

Wat doet een bedrijf op Roefeldag?

Het is voor een kind geweldig om tijdens de Roefeldag een beroep uit te oefenen in de wereld van volwassenen. Uw bedrijf of instelling kan daar een steentje aan bijdragen door een Roefelplaats te zijn voor groepjes kinderen.
Het is de bedoeling dat uw bedrijf of instelling uitleg geeft over het bedrijf en de beroepen. Bijvoorbeeld vertellen wat je daarvoor allemaal moet kunnen of leren en waar dat mogelijk is.
Ook is het speciaal om de kinderen te laten “meewerken”. Ze mogen het dan zelf doen! Daar leren kinderen veel van en ze vinden het meestal ook érg leuk.
Leuk voor de kinderen, maar ook leuk voor u! Het biedt u de unieke kans om uw organisatie te presenteren en informatie over te dragen. Door uw deelname aan Roefeldag kunt u uw betrokkenheid tonen naar uw werknemers en ook naar (potentiële) klanten.
Bovendien is het een verrassing om uw eigen bedrijf eens door kinderogen te zien.

Publiciteit die u mag verwachten

Publicitair plaatsen wij regelmatig informatie in de huis-aan-huisbladen en, indien mogelijk, vermelden we deelnemende bedrijven in een bedankadvertentie.
Ook worden de deelnemende bedrijven, relaties en sponsoren vermeld op onze website, in publiciteitsmateriaal, op sociale media en banners.

Informatie

Wilt u meer informatie, tips over een Roefelbezoek in uw bedrijf of u aanmelden als deelnemend bedrijf, dan kunt u bellen met de voorzitter van het Roefelcomité de heer R. Mellema, telefoon 06 – 55155005 of mailen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..