Toegankelijkheid

Skip to main content
Roefel jij ook mee?
Kinderen

Hoe zou jij het vinden om...
...achter de kassa in een supermarkt te zitten, mee te werken bij de dierenarts, een kijkje op het politiebureau te nemen, een landbouwbedrijf te bezoeken of om te zien waar ons afval heen gaat.....?
Dat en nog veel meer is allemaal mogelijk!

De Stichting Roefeldag Duiven organiseert één zaterdag per jaar de Roefeldag. Dan zetten winkels, bedrijven en instellingen in en rondom Duiven hun deuren open. Jij en je vrienden of vriendinnen kunnen dan gaan ROEFELEN!

Wat is Roefelen?

Roefelen is een Vlaams (Belgisch) woord voor snuffelen, kennismaken of ontdekken van iets nieuws. Op de Roefeldag mag je in een groepje een kijkje nemen bij verschillende bedrijven. Soms kan je alleen meekijken, soms word je ook echt aan het werk gezet. Het is in ieder geval altijd leuk. 
De bedoeling is dat deze bezoeken je later kunnen helpen bij het kiezen van een opleiding en een beroep. Bij welke bedrijven je gaat roefelen, dat weet je niet van tevoren (spannend!).

roefel lijn 1

Wanneer kun je meedoen?

Zit jij op een school in de gemeente Duiven in groep 5, 6, 7, en 8 of ben jij woonachtig in de gemeente Duiven en zit jij elders op (bv. speciaal) onderwijs: dan mag JIJ meedoen! Je geeft je op per groep van maximaal 6 kinderen en vraagt aan je ouders of een andere bekende volwassene of deze als begeleid(st)er mee wil doen. 

Zit je in groep 8, dan kan je je ook inschrijven, maar kan je alleen meedoen als we genoeg plek hebben. Dit weten we pas 1 week voor de Roefeldag zelf. Als er wel plek is, maar niet genoeg voor alle 8e-groepers, dan wordt er geloot wie mee kan doen.

Meedoen aan de Roefeldag is gratis. Je moet wel toestemming hebben van je vader/moeder of verzorger.

Inschrijven

Als je wilt meedoen aan de Roefeldag moet je je aanmelden. Dat kan via het formulier op deze website. 

De groepjes

Je kan je als groepje aanmelden, alleen of met een paar vrienden/vriendinnen. Dit doe je bij het inschrijven voor de Roefeldag. 
In een groepje kunnen klasgenootjes zitten, maar je mag ook een groep maken met vrienden of vriendinnen van andere scholen. Als je niet in een groepje van 6 zit, kan het zijn dat wij de groep aanvullen tot 6.

Vervoer

Tijdens de Roefeldag zorgen wij dat je op tijd van het ene bedrijf naar het andere bedrijf gebracht wordt. Hiervoor hebben wij mooie busjes met aardige chauffeurs.